in vendar se vrti

U Bovcu

16.08.2021 · Brez komentarjev

Za nami je družinski vikend v Bovcu. Tamala si je po zaključenih pripravah v Radovljici želela za par dni v Bovec, Tavelka je imela bovški vikend že nekaj časa splaniran, pa sva potem še midva prilagodila svoje potepuške plane.

Bovec je v teh dneh napolnjen do zadnjega kotička in če ne bi spadali med “staro gardo” Polovnika, vprašanje, če bi sploh kje dobili kakšen spodoben prostor. Tako pa sva v sredo opoldne z Vrhovnim Budapesta parkirala v kampu v globoko senco z razgledom na kaninsko pogorje. Popoldne sva šla malo na oglede, preverila gobarski teren (le nekaj golobic), v gozdičku prevedrila kratko plohico in pri golfu odkrila novo P4N lokacijo…Naslednji dan sva šla s kolesi po Soški poti do Lepene in nazaj, popoldne pa sta prišli Tavelka in Tamala in vročina nas je kmalu pregnala za Sočo.

Zvečer se nam je pridružil še Tavelkin Justus. Dekleti sta ves čas obujali spomine na okuse in vonjave Bovca, ki so se nabrali v dolgih letih naših poletnih dopustov. Tudi Korita Nadiže so spadala zraven in cel nostalgičen komplet z dvojnim prečenjem reke, otočkom, kopanjem, kombinatom, hladno senco v Koritih in dušečo vročino poti, s sladoledom na črpalki v Kobaridu in Dire Straitsi na poti domov. Le pašteta Rio Mare v tubi ni imela več enakega okusa in Tamala ni zaspala na poti nazaj v Bovec…

Sobota je bila namenjena kolesarskim podvigom. Že pred sedmo zjutraj je štartala Tamala, se iz Bovca povzpela na Vršič, spustila do Erike, ponovno preštevala serpentine do vrha Vršiča in šla naproti še Tavelki in Justusu, ki sta se na Vršič vzpenjala iz Trente.

Svojo kolesarsko zmago je zabeležil tudi Vrhovni z vzponom na Predel. Tamladi so imeli kljub vsem naporom zvečer na programu še druženje v Črni ovci… V nedeljo smo še zadnjič naročili kavice, kakav s smetano in rogljičke v kavarnici na placu in pozdravili Mojco, potem pa smo se vsak po svoje odpravili proti domu. Tega je bila najbolj vesela Mrvica, ki bo prav danes praznovala prvi skotilni dan :) Prepričana sem, da ji bo Tamala pripravila spodobno žurko :)

  • Share/Bookmark

Kategorije: The Grand Budapest Hotel · napoT · predilnica · vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !