in vendar se vrti

Odšla je Vil(m)a Mucinda

19.08.2020 · 2 komentarjev

Naša draga Mucinda Vilma Krivošapka se je danes poslovila. Naša črna mačja lepotica, naša najdenka, ki je k hiši prišla pred skoraj osmimi leti, vsa shirana in garjasta, pa smo jo vzeli za svojo. Za svojo jo je vzel celo Cucek, od katerega se je naučila prvih družinskih pravil obnašanja. Ki je tudi zato znala sedi, prosi in dala tačko za mačji posladek. Ki nas je imela rada, čeprav nas je je pogosteje opraskala kot se nam zvila v naročje. Naša ne prav sposobna lovka, ki v svojem mačjem življenju ni ujela nobene miši ali voluharja, na mojo veliko jezo pa je na drugi svet vseeno spravila nekaj ptičev.

Je moralo priti do nekakšne nerazložljive zmede pri stvarniku glede preostanka mačjih življenj – po našem štetju bi jih morala imeti še nekaj na zalogi, zato je bil tale nepričakovan odhod toliko večji šok. Še zlasti zato, ker sem jaz v Dolenjskih toplicah, Tamala na poti na Poljsko na tekmo, Tavelka pa se je zjutraj  lahko poslovila od že evtanizirane mačke :(

Včeraj popoldne sta se s Tamalo še na veliko crkljali – Tamala je potrebovala tolažbo, saj je zjutraj njen dragi Vid odšel na študij v Ameriko in se dooolge štiri mesece ne bosta videla.. Zvečer pa se je Mucindi stanje naenkrat hudo poslabšalo in z Vrhovnim sta jo odpeljala v Ljubljano na veterinarsko urgenco, kjer so jo obdržali čez noč. Zjutraj je bilo njeno stanje še slabše. Po mnenju veterinarke je šlo za strdek, vse težje je dihala in ni bilo nobenega upanja; skrajšali so ji muke.

Jokamo :(

 • Share/Bookmark

Kategorije: vrtiljak2 odzivov ↓

 • Stric Marč // 19.08.2020 19:40

  Iz zapisanega se občuti, da ste jo imeli radi.

 • autumn // 10.09.2020 11:02

  Zelo mi je žal za vašo mačkico. Nenadni odhodi so najtežji.
  Tudi moji dve mucki, sestrici, sta odšli zaradi strdka. Prišel jima je do dimelj, zadnji del jima je odpovedal. Eno smo po prvem strdku rešili, a se je čez 3 mesece spet ponovilo.
  Zaradi srčne okvare se strdki ponavljajo. Grozne bolečine povzročajo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !