in vendar se vrti

Božični čudeži

30.12.2019 · Brez komentarjev

Letos smo za družinski dopust in druženje izkoristili prvi teden božičnih počitnic. Hja, res je bilo nekoliko slabše vreme kot je te dni, ampak smo timing tokrat prilagajali Tavelki, ki se pospešeno pripravlja na odhod na črno celino. Smo pa zato skupaj z  Budapestom preživeli pet lepih dni v snežni pravljici v Dolomitih, v La Villi.

Moji smučarji so uživali na naravnem snegu, ki ga je največ nasulo ravno v soboto, ko smo se odpravili na pot. Že malo za Lienzom smo nataknili verige, jih pod Kronplatzom sneli, potem pa ponovno montirali, da je Budapest zmogel v zadnji, še nespluženi  klanček do PZA Odlina. Parkirišče za avtodome je luškano, super urejeno in v upravljanju strašansko prijazne družine, kar smo lahko izkušali od trenutka, ko smo prostorček rezervirali pa do odhoda. Po srečnem naključju smo svoje bivanje zaradi kasnejšega prihoda nekoga drugega v zadnjem trenutku lahko podaljšali še za dva dni… Strašno veseli smo bili tega prvega božičnega čudeža, saj je to pomenilo, da se nam ni bilo potrebno seliti, čeprav smo bili na to pripravljeni. Drugi božični čudež je bil čisto pravi snežni metež na božični večer, tretji čudež pa se je zgodil, ko sta dekleti našli posekano smreko nedaleč stran in v naši domači maniri uporabili vrh za postavitev mini zunanjega božičnega drevesca.

Ti “čudeži” so nam polepšali dopust, nekoliko smo tudi spustili predpisane standarde glede božične večerje, saj sta glavna jed in sladica sta prišli na vrsto pred predjedjo; bile so avokadove miške, bili so rakci, le ocvrtke so zamenjali njoki. Pijača pa je bila ves čas dovolj hladna.

La Villska igra taroka je dala predvidljivega zmagovalca, Vrhovnega, Tamala pa je v petih dneh igranja za njim zaostala borih 10 točk. Naposlušali smo se božične muzike, jaz sem se namesto smučanja vsak dan sprehodila do Gran Rise in do trgovine in to je bilo v glavnem to. Umirjeno, zadovoljno preživet družinski dopust z odraslima hčerama.  Neprecenljivo♥ .

  • Share/Bookmark

Kategorije: vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !