in vendar se vrti

Umetnost potepanja

19.03.2019 · Brez komentarjev

Z Vrhovnim sva z Budapestom za podaljšani vikend ponovno pobegnila v najin vzporedni svet, v miren zalivček na Krku. Kjer ura ni gospodar, kjer ni treba početi nič in lahko pošlješ misli na pašo skupaj s stoterimi ovcami po okoliških bregovih in kjer zaspiš in se zbudiš ob zvokih valovanja morja. Nabrala sva prve letošnje šparglje, velikega ugorja, ki se je Vrhovnemu ujel v vršo, pa sva izpustila nazaj v morje. Hobotnice ni bilo, rib tudi ne, mimo sta priplavala le dva optimistična človeška primerka v neoprenu. Dobro sem nahranila dva ves čas lačna mucka, ki bivata v zalivu in držala sva pesti, da bi uspelo preživeti dvema osirotelima jagenčkoma.

In to je bilo več ali manj vse, kar se nama je dogajalo, misli so vsake toliko razburkali le klici najinih deklet. Tamala se je vpisovala na faks, šla na okoljski protest in cel vikend kombinirala učenje in treninge. Tavelka se je dogovorila, da bo vaje v bolnici Jesenice podaljšala še za dva tedna, saj so plusi (možnosti pridobivanja novega znanja in prakse) prevladali nad minusi, ki so predvsem zgodnje vstajanje in vsakodnevna vožnja na Jesenice. Rdeča strela šviga precej pogosto tudi v Ljubljano, če je treba delat ali pa se udeleževat srečanj, žurk in tarok večerov s prijatelji.  Ljuba Mucindica pa je te dni vsa na trnih, ker se okrog hiše potikajo potencialni snubci. Večinoma rosno mladi. A nihče ji ni všeč, vse prežene. Sosedov Žužo je včeraj cel dan taboril na predpražniku na balkonu. Pihhhh. Samo zapihala je nanj. My kind of girl :)

The Grand Budapest Hotel ima letos 13 nočitev. V letu 2018 se jih je nabralo 72 – to pomeni, da sva skoraj 20% vseh razpoložljivih dni v letu preživela v avtodomu – to pa glede na najine delovne in druge obveznosti sploh ni slabo.

  • Share/Bookmark

Kategorije: The Grand Budapest Hotel · napoT · vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !