in vendar se vrti

Obmorsko

4.03.2019 · Brez komentarjev

Čeprav so bile prejšnji teden zimske počitnice, smo jih pri naši hiši vsak po svoje preživljali tako, kot bi bilo zgodnje poletje. Tamala, ki je bila na pripravah na Fuentaventuri, je imela res čisto poletno vreme. Ni bilo nekega strašnega vetra, temperature pa so se dvignile celo do trideset stopinj, sonček, idealne razmere za trening. Da se imajo res dobro, je bilo slišati vsak dan znova. Pri treningih so se pridružili avstrijski ekipi, stanovali pa so sami zase, v najeti hiški z vrtom, sami so kuhali, hodili v trgovino, prali in pospravljali in se zabavali. Poleg priprav na novo sezono je bilo to tudi odlično privajanje na odgovorno odraslo življenje…

Poročilo o preživljanju podaljšanega konca tedna od Tavelke še čakam, a tudi v Barceloni je bilo prijetno toplo. Včeraj pozno zvečer so pristale v Benetkah, vse tri, čeprav je za Nadjo, ki so ji ukradli denarnico, sprva kazalo, da bo morala počitnice podaljšati.

Midva pa sva svoj delček zgodnjega poletja izkoristila že čez teden, v mirnem zalivu na Krku. Vrhovni je šel preverit, če bo naletel na kakšno ribo, pa jih ni bilo. Ne glede na to sva imela krasen dopust. Čisti mir, sonček, knjiga, filmi, dramatična scenografija in sproščujoč pogled na mirno modro morje. Skoraj sardinsko. (Bi dodala tudi fotko, pa ne gre. Se bo res treba spravit s tega Blogosa kam drugam…)

V petek opoldne sva bila že nazaj doma, saj so naju čakale delovne in družabne obveznosti. V petek sem se udeležila poslovilnega kosila upokojenega sodelavca, sobotni večer pa sva v kulinarični, pivski in klepetalni maniri preživela pri Perotih. V nedeljo popoldne smo se v čast pustnemu času mastili z odličnimi Sovičinimi krofi.

Ja, ponedeljkova vrnitev v običajno delovno rutino je kar kruta…

  • Share/Bookmark

Kategorije: The Grand Budapest Hotel · napoT0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !