in vendar se vrti

Malo mešano

23.07.2018 · Brez komentarjev

Tamala je že pristala na dunajskem letališču in je na poti proti domu. Evropsko prvenstvo v Estoniji je zaključeno, vrača se z izpolnjeno normo za nastop na SP, ki bo septembra v Gold Coast v Avstraliji. Cilji so bili sicer nekoliko višji od doseženega 23. mesta, a tisti dan je bilo to največ, kar je lahko naredila. Dosegla je 18. čas plavanja in 13. čas kolesa, a žal na teku zaradi pomanjkanja treninga pač ni bila enakovredna evropski smetani.  Je pa na zelo težki in tehnično zahtevni progi prehitela nekaj tekmic, ki so ponavadi boljše od nje in dosegla tudi najboljšo posamično uvrstitev med slovenskimi mladinci…Včeraj je odlično nastopila tudi v mešani štafeti, v prvi predaji predala kot šesta izmed 22 nastopajočih ekip, na koncu pa so bili uvrščeni na zelo dobrem 14. mestu.

Pa še luštno so se imeli in mestece Otepää, kjer so stanovali v bližini znanega biatlonskega centra, ima z lepo naravo in s svojimi številnimi jezerci tudi poleti kaj ponuditi. Komarji all inclusive :)

Tavelka pa je pravkar sporočila, da so preživele štiridnevno potovanje z motorčki po Ha Giangu. Po njenih besedah je bila to najbolj divja, najbolj naporna in najbolj pristna izkušnja, kar jih je imela na potovanjih. Pa tudi kar nevarna, bi rekla. Deževje, zemeljski plazovi, ni da ni. Še dobro, da ni povzročila kakšnega obmejnega incidenta (…niso streljali..) , ko se je sprehodila čez mejo Vietnama in nam poslala pozdrave s Kitajske! (…očijeva hčerka…) Zdaj pa nazaj v Hanoi, malo poležavanja na plaži, potem pa bo na vrsti Laos. Dobro pazi nase še naprej, ljubica!

Poletje se bo takole počasi prevesilo v drugo polovico in jaz sem res vesela, da je bolj kilavo. Na živce mi gre edino to, da je dež skoraj vsak torek, ko je na vrsti Tamalina kolesarska runda :) Vročine nič ne pogrešam in vseeno mi je, če sta na morju veter in mrzla voda, ker dneve itak preživljam v službi. Ob popoldnevih z Vrhovnim gledava Tour in navijava za Roglo. Pa vsakič tudi za pogumne ubežnike, ki se nama po večini smilijo, ko jih ujamejo :) Vrta ni potrebno skoraj nič zalivat, ker skoraj vsak dan dežuje.

Še vedno kuham zelenjavne juhe iz orjaške, 1,75 kg težke, ampak nadvse okusne in sočne kolerabice, ki je počakala, da smo pojedli tudi njene skoraj tako obilne sorodnice. Fižol, bučke, korenček, paradižnik, vse lepo uspeva, le kumare, ki jih je bilo lani res preveč, so zatajile. Pa nič zato, smo deležni Sovičinih…

Včeraj bi (če bi) naš Cucek dopolnil 10 let. Pred dvema tednoma pa nas je  razžalostila novica, da je čez mavrico odšla tudi njegova draga Sisi, dvakrat mamica njegovih mladičkov.  Pasje obdobje v mojem življenju je zaenkrat zaključeno, mačje z Mucindo se nadaljuje…

  • Share/Bookmark

Kategorije: vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !