in vendar se vrti

Potepanja

16.07.2018 · Brez komentarjev

Življenje z Budapestom res ni dolgočasno, samo kakšen prosti vikend mora biti na vidiku… Prejšnji konec tedna, ko sva imela manj časa na razpolago, sva šla počekirat na Bovško, če je še vse po starem. Malce sva se s kolesi zapeljala naokoli, uživala v lepem vremenu, poznanih razgledih, se po dolgih letih sprehodila vzdolž Velikih korit, šla na pivo. V Bovcu odkrila stezo, ki je do sedaj še nisva poznala. Si izmenjala nekaj prijaznih besed in novic z Goranom, Mojco, Minčem, Rokom, Nikom, Meri in Danci. Kupila nekaj ovčjega in nekaj kozjega sira na Buškem dnevu. Po dolgem času srečala Maksa in Lokovške. Posvetila nekaj lepih misli Štefkotu in Nackotu, ki ju v Bovec ne bo več. Spoznala Budo, no, gospoda Budo, ki v Čezsoči oddaja apartmaje. Se ponovno obilno zabavala v prenovljeni Mercatorjevi trgovini, kjer je tudi letos podobno kot na slovenskih cestah ob vikendih. Štala. Neskončna vrsta.  Tri delujoče blagajne, od tega na dveh z več do vrha naloženimi vozički nakupujejo taborniki. Pa se po neskončnem prekladanju robe potem zatakne še, ko se je treba na blagajni pritipkati do možnosti odloženega plačila…jao  :)

Na poti domov sva po internetu spremljala Tamalin nastop v finalu v Tiszaújvárosu. Izgledalo je naravnost odlično, vendar se je kasneje izkazalo, da je spregledala 10 sekundni penalty in zaradi tega ostala brez uvrstitve in brez novih točk. Kakorkoli, s svojim nastopom je bila pa zadovoljna. Srčno upam, da bo sedaj konec zgod in nezgod, ki so se ji dogajale na tekmah v zadnjem času, saj je konec tedna na sporedu najpomembnejša tekma sezone. Že jutri odpotuje proti Estoniji, v Tartu, kjer jo po Lizboni in lanskem Kitzhühlu čaka njen tretji nastop na evropskem prvenstvu.

Midva pa sva tokratni, z dopustom nekoliko podaljšani konec tedna izkoristila za Tour de Mur :) Letos sva se napotila prav do izvira reke Mure v avstrijskih Visokih turah. Prvo noč sva se švercala kar na parkirišču v Hinter Muhr in oba sva se strinjala, da že dolgo nisva tako odlično spala – zbudila sva se šele malo pred deveto zjutraj :)  Čeprav je prva etapa Murradweg od izvira v Visokih turah  na višini skoraj  1.900 m do kraja Muhr mišljena kot spust, sva jo midva spremenila v vzpon in spust. Vreme je bilo naravnost idealno, sonce je že kmalu pregnalo meglice svežega gorskega jutra; ptički so peli, krave na paši so pozvanjale s svojimi zvonci, čebele so brenčale, narava pa se je osvežena od dežja vsa bleščala. Počasi sva premagovala meter za metrov 14 kilometrske gorske ceste.

Na trenutke so bili klanci res kar strmi, vendar sem na cilju v koči Sticklerhutte ob radlerju in kaiseršmornu na prevoženih 650 višincev hitro pozabila. Da je bila mera polna, sva se odpeljala še do doline in nazaj, zvečer pa sva se premaknila v kamp v St. Michael im Lungau. Kamp je v centru vasice ob stadionu, poceni in še nič niso komplicirali glede odhoda, zato sva se v miru lahko posvetila kolesarjenju in se odpeljala vse do Predlitza in nazaj.

Zvečer sva se preselila v camping Olachgut blizu Murraua, ki sva ga spoznala že lani in je meni kar precej prirasel k srcu. Tudi tretji dan sva kolesarila in prišla do Taufenbacha, kjer sva zaradi vse bolj črnih oblakov obrnila. Dežja potem ni bilo, sva se pa po kosilu odpeljala v nasprotno smer in na že od lani poznanem terenu nabrala kar precej lisičk. Zvečer pa je Vrhovni zakuril še roštilj…

Prav vesela bi bila, če bi se na Murradweg še vrnila in prevozila še kakšen odsek, čeprav sva verjetno najlepše dele poti že videla. Na najinem zemljevidu avstrijske Koroške je vrisanih še precej drugih, z zelenimi pikami označenih kolesarskih poti, ki bi jih bilo vredno obiskat. Za trening. Tokrat je koleno zdržalo. Če pa bo kriza, pa se lahko odločim tudi za kakšno e-varianto :)

Zdaj naju spet čaka nekaj delovnih dni. Kar se mene tiče, je v službi najbolj luštno ravno takrat, ko so vsi po dopustih…

  • Share/Bookmark

Kategorije: The Grand Budapest Hotel · napoT · vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !