in vendar se vrti

Zmagovalni duh

2.07.2018 · Brez komentarjev

Tamala se je zaradi udeležbe na Sredozemskih igrah odpovedala maturantskemu izletu. Čeprav je bila v Tarragoni res na kratko, od četrtka do nedelje, v soboto pa je nastopila na tekmi, je bila kar navdušena nad dogajanjem in novimi znanci in je rekla, da ji ni nič žal. No, potem, ko je bila že doma, pa si je na trenutke zaželela, da bi bila s sošolci v Grčiji, pa čeprav so poleg napornih ogledov zanimivosti imeli tudi precej slabega vremena z dežjem in mrazom. Sta si pa namesto tega s Tavelko privoščili dan sprostitve v Orhidelii in prespali v zagorski hiški. Sestrski izlet je bil sicer kratek, a napet in zabaven, tudi zato, ker je  Tavelkina denarnica z vsemi dokumenti ostala doma, klub temu pa jima je uspelo priti čez mejo na Hrvaško in potem tudi nazaj. Malce sem tudi jaz pomagala…Do četrtka sta se morali vrniti, saj je imela Tamala izpitno vožnjo. Kljub dežju in polni luni je odpeljala suvereno in pri hiši imamo mlado voznico z vsega 29 šolskimi urami. Talent, ni kaj.

Po šestih zaporednih tekmovalnih koncih tedna je imela Tamala ta vikend pavzo – če lahko temu tako rečemo ob 2.200 prevoženih višincih na kolesu za trening v soboto in ogledu Ironmana v Celovcu v nedeljo… Tamala je zaradi težav s pokostnico tekmovalno sezona začela  nekoliko pozneje, vendar nadvse uspešno – z zmago na tekmi ob Gardskem jezeru, z 18. mestom na članskem evropskem pokalu na Poljskem in nato z zmago na tekmi mladinskega evropskega pokala v Ukrajini.

Sledila je še zmaga na državnem prvenstvu med ženskami absolutno. Tudi v Kitzbühlu je po kvalifikacijah kazalo odlično, prav tako tudi še v finalu po plavanju in kolesu, ko je bila povsem v ospredju, na teku pa je plačala davek zaradi prepoznega in preobilnega zajtrka ter utrujenosti in končala tekmo kot 24., nižje od pričakovanj. Tudi na Sredozemskih igrah je imela precej smole, saj se ji je ob udarcu v luknjo na cesti snela veriga na kolesu, skupina ji je ušla in je morala naslednja dva težka kolesarska kroga odpeljati sama. S končnim šestim mestom je bila lahko zadovoljna, saj je nastopila v družbi bolj izkušenih članic in tudi olimpijk.

Ker grem zeeelooo rada v Kitzbühel, sem tudi letos Vrhovnega prepričala, da sva šla navijat za Tamalo. Tamala je sicer bivala s svojo ekipo v hostlu nad Schwarzsee, midva pa sva parkirala ob cesti v bližini prizorišča in trikrat tam tudi prespala in nihče naju ni preganjal….v Avstriji je res prijetno biti avtodomar :) V petek pred tekmo smo se zapeljali še v bližji Ellmau in si ogledali hišo Bergdoktorja :) Tudi v Kočevje na državno prvenstvo smo šli z Budapestom. Zaradi nevihte, ki je popoldne razbijala po Črnomlju, smo se na poti tja zbali grozečih črnih oblakov in se ustavili pod nadstreškom pri gasilnem domu v Velikih Laščah in udobno bivakirali, vendar razen hudega večernega in potem še nočnega naliva ni bilo drame. Za ostale Tamaline  nastope sva pesti stiskala od daleč – dvakrat na Sardiniji in dvakrat doma. Tekma na Poljskem je bila najbolj naporna in stresna, saj sta jo spremljala močan dež in veter in ko je bila Tamala na kolesarski progi, sploh nisem zdržala pri spremljanju internetnega prenosa, ampak sem se šla ohladiti v morje.  Do zaključka prvega dela sezone pa sta še dve pomembni tekmi – Tamala v četrtek odpotuje na Madžarsko na tekmo evropskega mladinskega pokala, čez dobrih štirinajst dni pa jo čaka še evropsko prvenstvo.

Danes je zaposlena s prevažanjem Tavelke po Ljubljani. Tavelka opravlja še zadnje družabne obveznosti pred odhodom v Malezijo/Vietnam/Laos. Zvečer ji bomo pomahali v slovo, ko bo z Brnika za mesec dni in pol odletela novim dogodivščinam naproti.

  • Share/Bookmark

Kategorije: napoT · vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !