in vendar se vrti

Osemnajst

23.02.2018 · Brez komentarjev

Pa smo prejšnji teden dočakali prvi veliki dogodek tega leta, Tamalino osemnajstko. Čeprav se je zadnje tedne ukvarjala z vsemi možnimi scenariji praznovanj, se je vse skupaj skrčilo na pustno zabavo s Tinko v Cirkusu. Na njuno srečo je bil naslednji dan še učiteljski štrajk in sta se lahko dobro naspali. Kakorkoli je Tamala kombinirala, vedno se je izkazalo, da se scenarij ne izide iz takšnih ali drugačnih razlogov… Dva dni po rojstnem dnevu je naredila še izpit iz CPP, tako da je zdaj vsa teorija pod streho in se bo lahko lotila še praktične vožnje.

V soboto pa se je zgodil še drugi veliki dogodek – Tavelka se je po zaključenem semestru vrnila iz študijske izmenjave v Dusseldorfu. Je bilo treba pa kar takoj izkoristiti edini možni termin za družinsko praznovanje, kajti Tamala je v nedeljo že odpotovala na priprave v Španijo. Prišli so vsi povabljenci in na trenutke je bilo prav predinfarktno. Skratka, v bodoče bo res treba tale praznovanja bodisi outsoursati ali poenostaviti. Stvari postajajo vse bolj neobvladljive, devetnajst ljudi je treba posesti za mizo in jim po možnosti servirati še toplo hrano na krožnike…postreči s pijačo, upoštevati želje glede tega, kaj bi jedli in kaj ne bi…Pa sem mislila, da je jedilnik tako sestavljen, da bo dela minimalno, pa se je izkazalo, da ni čisto tako. Pri šampanjcu in kanapejih z dimljeno postrvijo je bilo še vse pod kontrolo, potem pa sem predolgo kuhala ta hitre skutine štruklje, treba je bilo razrezati še cel pekač zelenjavnega zaviteka…medtem pa je Vrhovni na terasi pekel zrezke na žaru in zahteval zdaj eno, zdaj drugo, pri vsem skupaj pa sem pošteno prismodila še  gobovo omako…

Vseeno je bilo meso znotraj rožnato po predpisih in motovilec v drugem poskusu dobro začinjen.  Uspešno smo se pretolkli do kave, piškotov, jagod s čokolado in dveh rojstnodnevnih čokoladnih pit z borovnicami in malinami, ki sta bili odlični, le cukrastih okraskov za male in velike otroke je bilo čisto premalo…

Potem je mularija odšla malo po svoje, še na eno pijačko v prenovljenega in trenutno popularnega Korobača, pri čemer je prav gotovo najbolj užival Muki, ki se je za kratek čas tudi lahko pridružil »tavelikim«.

Nedeljsko kosilo je bilo zgodnje, potem pa je Tamala z dvema velikima kufroma in ekipo odpravila na pot proti Malagi, kjer bodo preživeli naslednjih 14 dni. Zvečer sem v Ljubljano k babici Pavki odpeljala še Tavelko in tik-tak sva bila spet sama.

  • Share/Bookmark

Kategorije: vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !