in vendar se vrti

Pohvale in nagrade

28.09.2016 · 1 komentar

Zadnjič sem prejela reklamacijo, ki se je nanašala na objavo iz začetka tega meseca z naslovom Preporod. Nikjer namreč nisem omenila, da me je na Jezersko prišla obiskat Tamala. V soboto dopoldne. Sama. S kolesom. Iz Kamnika, kar pomeni 44 km v eno smer in prav toliko nazaj. Pa precej višincev. Pa ne ravno zato, ker me je cel teden strašansko pogrešala, ampak ker je morala narediti kolesarski trening, ki naj bi ga po trenerjevih navodilih morala podaljšati še o Jezerskega vrha (pa sva raje spili sok na sončku pred našim hotelom…).

Evo, tukaj je popravek. Pa tudi opravičilo, ker včasih kakšen dosežek ni deležen pozornosti, ki si jo zasluži…

Tako sem se navadila, da se pri vsakem kosilu kar sama pohvalim, kako dobro sem skuhala, ostali pa le vdano s polnimi usti dodajo tisti svoj ahaaa… Top pohvala zadnjega meseca, ki jo je izrekel Vrhovni, je bila, da tudi sam ne bi nič bolje in nič drugače pripeljal Budapesta izpod Molltala do Jesenic in naprej do Bovca kot sem ga jaz… Pa še tista od preteklega konca tedna, ko smo se pogovarjali o Tamalinem napovedanem spisu pri slovenščini in ko je s »svaka ti čast« nagradil nekaj odrecitiranih vrstic iz Krsta pri Savici (za katere tudi sama točno ne vem, od kod so se vzele..).

Ker sta se Tavelka in Tamala letos res izkazali v šoli, pri športu, pri delu v Vrtičku in nasploh, sem se odločila, da jima pripada letni bonus oziroma trinajsta žepnina. Veselo presenečeni sta hitro ugotovili, da letos še nista »nikamor« šli. No, skupaj pa morda res ne. Prečekirali sta cene letalskih vozovnic in hostlov in denar takoj investirali v podaljšani vikend v najbolj romantični evropski prestolnici – meni pa je že jasno, da se bodo ure do nedelje popoldne neskončno vlekle… Tisto, da bi bil drugo leto bonus lahko še višji, če bi vključili še domača opravila, pa sta seveda gladko preslišali…

  • Share/Bookmark

Kategorije: napoT1 odgovor ↓

  • Dzejn // 3.10.2016 20:30

    Draga moja. Super si. In zal mi je, da eden od Primozev ni bil tudi z mano. A vseeno… leta se ni konec.
    Pp. J

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !