in vendar se vrti

Nebo nad peklom

16.03.2011 · Brez komentarjev

Vse pohvale za včerajšnji zapis Fukushima, res. Link sem poslala Vrhovnemu in tudi njemu je bil nazoren in poznavalski opis dogajanja v japonski jedrski elektrarni všeč, čeprav je ponavadi zelo kritičen in hitro najde kaj, kar je treba pograjat. No, razen na kolesarskem forumu ali pri hi-fijevcih, haha :D . Jaz sem hitreje zadovoljna in manj kritična in prebavim vse, od Svetlane do Ihana, od Irene do Chefa, od Vesne Milek do Jonasa, od Passilinne do sester Brontë :)  in itak da mi je marsikaj od zapisanega na svoj način všeč…

Kakorkoli, kdo v teh dneh ne razmišlja o sevanju in pogubnih posledicah za človeštvo, ki jih lahko ima nekontrolirano uhajanje radioaktivnih elementov v ozračje? Tisti, ki smo doživeli Černobil, smo verjetno še bolj občutljivi. Nikoli ne bom mogla vedeti, ali sem tega mojega raka fasala morda zato, ker me je tistega 30. aprila zvečer ujela (menda že radioaktivna) ploha, ko smo sedeli na vrtu v ljubljanskem Riu ali pa morda zato, ker sem se naslednje dni, med prvomajskimi prazniki, v čudovito sončnem in toplem vremenu sončila na plaži v Rabcu?

Seveda sem zaradi vseh preiskav, ki sem jih imela v zadnje pol leta, prejela mnogo več kot le enoletni odmerek sevanja in s citostatiki bo moje telo dobilo več strupov, kot jih nekateri v celem svojem življenju…ampak še vedno ne bom mogla odmislit morebitnega radioaktivnega oblaka, ki bi ga lahko prineslo iz Japonske…ali pa bognedaj, celo od kje bližje. Saj sploh ne gre samo zame, gre za moje punce, moje najdražje, vse nas. K vragu s to kao čisto in poceni energijo, za katero je na koncu potrebno plačat tako strahotno ceno.

   

  • Share/Bookmark

Kategorije: vrtiljak0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !